Datingtips

Deze site is ervoor bedoeld om de persoon te vinden die jij zoekt. Als je dan die persoon hebt gevonden waarmee het online goed klikt, dan ben je natuurlijk benieuwd of het "offline" ook iets kan worden tussen jullie. Voordat jullie aan een afspraakje beginnen, is een gedegen voorbereiding op zijn plaats. Voor je eigen veiligheid willen wij je de volgende adviezen meegeven:

 1. Ga nooit in op een SMS-verzoek met een 4-cijferig nummer.
  Ga nooit in op een direct of indirect verzoek om geld over te maken. Probeer indien mogelijk om eerst persoonlijke gegevens te controleren van degene waar je contact mee hebt.

 2. Geef nooit zomaar je persoonsgegevens
  Wanneer je jouw e-mailadres aan mensen geeft, kan het zijn dat deze persoon achter je achternaam komt en daarmee ook aan je adres. Dit kan gevaarlijk zijn. Daarom raden we je aan om in eerste instantie gebruik te maken van het berichtensysteem van de de site, waarbij je persoongegevens niet te achterhalen zijn. Wanneer je besluit wél je persoonlijke e-mailadres vrij te geven, maak dan een aparte account aan voor al je mail van deelnemers. Als iemand dan misbruik maakt van je e-mailadres, dan hoef je alleen dat adres te blokkeren. Zorg ook dat je achternaam geen deel uitmaakt van dit speciale e-mailadres. Gebruik dus liever: mariet123@hotmail.com in plaats van m.vd.heijbloem@xs4all.com.

 3. Wacht op het juiste moment
  Wanneer je met daten wil beginnen is het belangrijk dat jullie er beiden aan toe zijn. Laat je dus niet dwingen, maar dwing anderen ook niet. Het moet tenslotte van beide kanten komen.

 4. Vorm een beeld dat je kunt controleren
  Voordat je een eerste afspraak maakt is het belangrijk dat je de persoon waarmee je afspreekt kunt vertrouwen. Zorg dat je een duidelijk en realistisch beeld van iemand vormt. Dit gebeurt natuurlijk al via het mailcontact, maar aanvullend daarop is het slim om te zorgen dat je een duidelijke foto hebt en eventueel ook telefonisch contact met iemand hebt gehad. Als iemand probeert jouw vragen te ontwijken wat betreft foto's en telefoongesprekken moet je op je hoede zijn. Wanneer de persoon die je ontmoet iemand anders is dan de persoon op de foto, kun je het beter niet doorzetten. Vertrouw eerst op je gezonde verstand, voordat je een ander vertrouwt.

 5. Zorg dat je een uitweg hebt
  Als het met de bovenstaande punten goed zit en je besluit een afspraakje te plannen, dan zijn er nog de volgende punten om in acht te nemen. Spreek altijd af op een openbare plaats waar veel mensen zijn. Maak van tevoren een duidelijk plan en houd je daaraan. Zorg dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar je bent en spreek eventueel af dat je belt als je weer thuis bent. Zorg voor eigen vervoer en neem je mobiele telefoon mee. En houd in gedachten dat deze date ook voor jou leuk zou moeten zijn en dat je dus het recht hebt om weg te gaan wanneer je de situatie niet vertrouwt. Wanneer je niet recht voor zijn raap durft te zeggen dat je liever weggaat, kun je eventueel een vriend of vriendin laten bellen met een zogenaamd "noodgeval", zodat je een excuus hebt om weg te gaan.

Deze tips zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op internet-daten, ook in het "echte leven" zijn ze vaak bruikbaar. Het klinkt natuurlijk allemaal behoorlijk serieus, maar zoals ze zeggen: "Een gewaarschuwd mens telt voor twee". We hopen natuurlijk dat degene met wie jij afspreekt tot de grote meerderheid van mensen die te vertrouwen zijn, behoort. En bovenal hopen we dat je een leuke date hebt en dat het alles is dat je ervan verwacht had!